Godfrey Ngirishi

Familia Nghirisi a venit din Zimbabwe în urmă cu 12 ani. În prezent, părinţii şi cei cinci copii locuiesc într-un sat de lângă Târgu-Mureş, unde au găsit tot ce le-a lipsit pe continentul african: o viaţă stabilă, o casă şi o sursă de venit.
Godfrey Nghirisi, în vârstă de 47 de ani, a călătorit în toată lumea, dar a decis că România e locul în care vrea să îşi crească şi să îşi educe copiii. A studiat biologia şi chimia, a continuat cu Medicina Preventivă, iar acum predică Evaghelia Domnului Isus Hristos. A învăţat limba română, şi-a dat copiii la şcoala românească şi se consideră român cu acte în regulă.
„Am venit în România şi de la început am avut un singur principiu. Să nu cer bani de la nimeni, să mă ghidez după cinste, bunătate şi iubire. Am întâlnit oameni buni care m-au ajutat. Am stat la o familie în Chinari aproape doi ani, împreună cu soţia şi copiii, fără să plătim chirie.

Ne-am pus pe picioare şi de zece ani aici e casa noastră,” spune Godfrey, care îşi aminteşte că cel mai greu moment a fost prima iarnă, când a simţit că îl doboară gerul.

Soţia lui, Precious, se ocupă de gospodărie şi de copii. Patru dintre ei studiază pianul şi vorbesc două limbi, engleza şi româna. „Nu îmi lipseşte nimic aici. Doar părinţii, rudele şi mâncarea. Nu găsesc aici condimentele africane, cele care dau gust bun ca să pot face mâncare tradiţională. Îmi place mult mămăliga albă, care nu se găsește aici. Am semănat cereale şi am cultivat plante și în seră. Am dat şi la vecini”, povesteşte el.

Copiii familiei Ngirishi sunt un exemplu pentru toţi cei din jur. Petrec puţin timp în faţa calculatorului, aproape deloc la televizor şi fiecare pe măsura vârstei lui îşi ajută părinţii.

Participă și tu in perioada 16 februarie – 3 martie 2018 la prezentările biblice cu titlul: „Alertă de gradul Zero: Pământul pe marginea prăpastiei” susținută de Godfrey Ngirishi, în fiecare seară începând cu ora 19:00. Prezentările pot vi urmărite în direct pe pagina noastră www.adventistmures.ro cât și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/adventistmures